HOMEPAGE | FOTO'S VAN TAMARA TOT 4 JAAR | FOTO'S VAN TAMARA VANAF 4 JAAR | FOTO'S VAN QUENTIN | GEDICHTJES VOOR TAMARA EN QUENTIN | VERHAALTJES VOOR TAMARA EN QUENTIN | LIEDJES VOOR TAMARA EN QUENTIN | WAT TAMARA EN QUENTIN LEUK VINDEN | DAGBOEK VAN TAMARA | DAGBOEK VAN TAMARA 2004-2007 | DAGBOEK VAN TAMARA 2008 | DAGBOEK VAN QUENTIN 2007 | DAGBOEK VAN QUENTIN 2008 | OVER VAN ALLES EN NOG WAT | GEDICHTEN | NAAR DE EFTELING | Dagje Laage Vuursche | BALLORIG | Quentin naar het peuterschooltje toe | GASTENBOEK | MIJN ANDERE WEBSITE'S | E-mailformulier | Nieuwsbrief en POLL | Hoe was de pappa van Quentin ? | Hoe was de mamma van Tamara ? | Foto,s van Richard en Diana

Tamara betekent: ''MORGEN,, in het surinaams.

De eerste echo! 13 Juni 2003.........HOERAAAAA IK WORD OMIIIIIIIIIIII ik hield al van je voordat je werdt geboren , toch moest ik nog even wachten ,met alleen jou in mijn gedachten.

Ik ben de laatste 4 weken bij pappa en mamma gebleven om ze bij te staan en te helpen.

Zaterdag 18 Okt ,

In de nacht van 18 op 19 Oktober om 2 uur braken mamma haar vliezen.Pappa heeft direct de vroedvrouw gebeld en zij heeft met spoed 'n ambulance geregeld.Naar 't ziekenhuis,verloskamer.Daar constateerden ze 3 cm ontsluiting.Mamma gaat aan het infuus met antibiotica , natriumvocht en 'n spuit weeŽnremmers.Mamma krijgt ook nog een injectie in haar bovenbeen voor de longetjes van de baby.

Zondag 19 Okt,

Mamma had vanmorgen haar eerste wee om 9 uur, tweede wee om 2 uur, derde wee om kwart voor 7,vierde wee om kwart over 8 en de vijfde wee om half 11.

MAANDAG 20 Oktober

Mamma heeft tweede injectie gekregen voor de longetjes en ze is nog steeds aan 't infuus met antibiotica en vocht. Na vijf minuten op de gang gewandelt te hebben (19.15)krijgt mamma een wee en is meteen terug naar bed gegaan.

 

DINSDAG 21 oktober:

Mamma heeft een ontsteking aan haar rechterarm opgelopen van 't infuus.Ze had een hele dikke arm en hand en een branderig gevoel er in. (te lang infuus in gehad )Door het infuus kreeg ze weeŽnremmende stof toe gediend en daarbij nog  twee keer per dag weeŽnremmende pilletjes.

WOENSDAG 22 OKTOBER

Mamma had vanochtend flinke rugweeŽn en harde buiken,veel hoofdpijn en zuurbranden. 10cc vruchtwater opgevangen om te zien of de longetjes goed gerijpt waren.De hele dag veel steken in de onderbuik.

DONDERDAG 23 OKTOBER

Longetjes waren goed voor een baby van 33 weken.Mamma had verhoging 37.9 en heeft niet lekker geslapen ,menstruatieachtige pijnen .'T is duidelijk aan het rommelen,maar ze willen toch nog blijven rekken,elke dag is er een.

VRIJDAG 24 Oktober

Rond half 4 in de middag wordt er een echo gemaakt van de baby.We hebben je hartje zien kloppen en hebben īn niertje gezien.Je was erg bewegelijk en je hoofdje lag helemaal beneden,prachtig om te zien.

MAANDAG 27 Oktober.

Mamma heeft een dipdag.Dat komt omdat ze steeds 'n ander verhaal van zuster of arts te horen krijgt.Mamma heeft geen houvast. Bloed is nog niet goed,in 't vruchtwater is te zien dat je longetjes nog niet goed op peil zijn.Na vier dagen is er eindelijk iemand bij mamma komen kijken (pijnlijke vagina).Mamma zou er zalf voor krijgen ,maar niks hoor. 'sAvonds om half 7 krijgt mamma ontzettend pijn in haar rug en buik.Mamma weet niet hoe ze zitten of liggen moet.Zuster neemt het niet zo serieus.Mamma wordt weer aan de ctg scan gelegt,mamma kan niet stil liggen van de pijn en weet niet waar ze het zoeken moet.RugweeŽn registreerd 't aparaat niet,zei zuster. EN ALS 'T NOU GEBOREN WORDT DAN,vroeg omi radeloos?Daar geeft ze geen antwoord op.Mamma zegt steeds :ik heb het gevoel als of ik poepen moet ,en kreunde en huilde van de pijn.Omi vond het welletjes en belde pappa op zijn werk,pappa was er heel snel .Op aandringen van mamma is ze toch naar de verloskamer gebracht.Wat heeft ze een pijn.Elke perswee moest ze nog steeds wegpuffen en de arts presteert 't ook nog om een weeŽnremmende pil te geven aan mamma.Ietsjes later is het toch zo dat de baby met spoed moest gehaald worden omdat ze het moeilijk had en de hartslag van de baby zakte twee keer.Schrokken ons kapot.Mamma werdt verdoofd beneden en kreeg een flinke inknip.Bloed sijpelde langs haar bed naar beneden.Kon het niet aanzien ,ze verloor veel bloed.Maar ik bleef erbij om fotoos te maken.Eindelijk mag mamma flink persen en dat deed ze dan ook ! Drie keer .....en......jaaaaaaaaaaaaaaa daar was mijn meitie.Mamma helemaal met gemengde gevoelens en vragende gezichtsuitdrukkingen..Pappa kon niet eens je navelstreng doorknippen  want je moest met spoed onderzocht en  naar de couveuse gebracht worden en daar ging pappa wel met je mee naar toe.Je mocht wel heel eventjes bij mamma op haar buik liggen hoor.   

 

Geboorte blijft een wonder
ten koste van
veel pijn.
Wat zou de wereld zonder
de moed
der vrouwen zijn?
 

Geboren 27-10-2003 om 21.06 , je bent 33 weken en 3 dagen en weegt 1985 gram

Sterrenbeeld :schorpioen

5-11-03

Lieve mensen,

Ik wil even laten weten hoe gelukkig en blij ik me voel met mijn kersverse kleindochter.'T is niet gemakkelijk geweest voor zowel mijn kind als mijn kleinkind..Ben heel dankbaar dat ik zo close de geboorte heb mogen meemaken. Zo geweldig en intiem om mijn kleine meisie geboren zien worden ,al was het wel dubbel om je kind zo te zien.Ze heeft 't niet kadoo gekregen .Alles wat maar tegen kon zitten zat ook tegen!Daarom ben ik extra dankbaar dat alles toch goed is gegaan.

6-11-03

Lieve Tamara,10 dagen jong.Omi is pas vier dagen terug in Amsterdam en mis je nu al.Iedere dag iets nieuws ontdekken in je gezichtje kan ik nu niet meer.Fantaseer over je eerste lachje,hoe je bij je mamma drinkt ,hoe je er uit ziet in je eigen lieve kleertjes. Je ligt nu in een ''wiegje,, .Fijn te horen dat alles goed met je gaat schatje.

11-11-03

Omi heeft weer mooie foto's toegestuurd gekregen,daar ben ik heel blij mee.Inmiddels ben je alweer veertien dagen en je wordt steeds mooier kleine meis.Wat omi opvalt is,dat het lijkt of je omi's neusje hebt,grappig hoor.Zit toch in onze familie,die neuzen hihihi.Omi hoopt je gauw weer te zien en je in mijn armen te houden,mis je kleine Tamara! Je ligt nu al in een ''wiegje,, je gaat al lekker in badje,nu nog drinken bij mamma.Maar dat heb je vast wel gauw door hoor en dan mag je misschien gauw naar je eigen wiegje.

Geweldig nieuws....Het gaat zo goed met je.Je ligt niet meer op highcare maar op mediumcare en ......je weegt nu 2320 gram.Je krijgt al bolle wangetjes,je hoort pappa en mamma's stem als ze tegen je praten.Als mamma zo aan me vertellen is fantaseer ik hoe je er uit zal zien.Drinken bij mamma lukt je nog niet zo goed.Mamma gaat het proberen met een tepelhoedje.Zet 'm op meisie van omi.

12-11-03

Alweer goed nieuws ! Ze hebben een gehoortest gedaan bij je en dat was goed.Geweldig!!! Je hebt je eerste diploma gekregen ,hangt aan je ''wiegje,, Ben trots op je. Mamma is ook al wezen wandelen met je op de gang. Je bent weer aangekomen.Pappa heeft je in badje gedaan ,watertje vindt je heerlijk maar niet dat uit en aankleden.

14-11-03

Het gaat goed met je ,elke dag kom je wel wat aan.Je weegt nu 2480 gram geweldig.Het lukt je nog niet om bij mamma te drinken,je bent nog te gauw moe,m'n kleintje ,m'n poppetje. Als ik het goed bekijk is mamma eigenlijk nog zwanger (ruim acht mnd),maar je bent al achttien dagen op de wereld en je doet het fantastisch ,omi is zo trots op je.Mamma vertelt dat je misschien aankomend week-end samen met mamma en pappa naar een apart kamertje gaat.Maar dat is gezellig lekker prive met z'n drietjes ,knuffelen en lekker in badje .In gedachten ben ik bij jullie.

20-11-03

Geweldig lieverd ,wat een goed bericht.Je hebt gisteren vier keer je flesje helemaal leeg gedronken ,dat is een goed teken en zal je nu wel gauw naar huis mogen.Je gaat goed vooruit en voor we het weten ben je een sterk mensje.Omi mist je.

20-11-03

Mamma belt ,goed nieuws.Je bent weer aangekomen ,joepie!!!!!.Je weegt nu 2680 gram en je moet nu over acht voedingen 300cc drinken.Nou dat lukt je wel hoor.

21-11-03

Hoeraaaaaa !!!!!! Slangetje mag er vandaag uit !!!!. Geen prettig gevoel huilen huilen huilen, maar lieverd je bent er nu vanaf.Wat zijn we blij. En mijn besluit staat vast ,zo gauw als omi maandgeld heeft gevangen dan ga ik een kortingskaart voor de trein kopen.En dan neem ik fototoestel en filmaparaat mee.Het lijkt wel of omi als een magneet naar je toe word getrokken ,mis je zo !! Tot spoedig mijn poppetje .Mamma vertelt dat je weer bent aangekomen 2750 gram.Maar dat kan ik op de foto's wel zien bolle wangetjes en de neusgaatjes van je omi hihihi ennnn....ook die jubelteentjes, wat grappig toch.

6-12-03

Geld of geen geld het kan me niet schelen.Had zo'n verlangen om je te zien kleintje.Kortingskaart kopen en ziezo kwart voor elf was ik bij je.Je bent  alweer ietsjes groter en een plaatje om te zien.Ik kan mijn ogen niet van je afhouden en wil steeds bij je in de buurt zijn.Omi mag je je flesje geven ,luier verschonen en knuffelen. Mamma gaat nog wat boodschapjes doen en omi loopt trots achter de kinderwagen.Ik voel me echt je omi. Ik heb een geweldige dag ,maar jij mijn kleintje heeft zo'n last van krampjes,je bent erg onrustig en huilerig. Komt omdat je van de moedermelk naar flesvoeding gaat ,zielig hoor.Advies van Icare : 20cc meer bronwater bij de melkpoeder doen en fietsbewegingetjes doen met je kleine beentjes.Arme kleine Tamara ,omi hoopt zo dat het gauw over is.

18-12-03

 

 

1-6-04
 
Mijn kleine poepedoosie
Wat trok jij 'n koppie zeg toen je je eerste stukje brood met appelstroop in je mondje kreeg.En wat moest omi daarom lachen!!!!!!.Is weer heel iets anders dan je flesje he.Je bent een lekkere eetster,je lust ook alles.
Ik heb 't op de video opgenomen en natuurlijk ook op foto.Maar die zijn nog niet klaar,snif snif.Kan niet wachten,maar moet wel.Had wel mijn fototoestel wel meegenomen naar het park om het rolletje vol te schieten,maar het is er niet van gekomen.Pappa en mamma waren druk bezig met ons avondmaaltje bij elkaar te plukken (brandnetelblaadjes au au)met plastic handschoenen aan.Van Putten uut Zalk hahahaha.Pappa zou brandnetelstamppot maken,spannend!!!!!!!Omi had er nog nooit van gehoord,maar wilde het zeker proberen.Was wel moeilijk om jonge blaadjes te vinden want eigenlijk is het iets te laat in het seizoen daarvoor.Het weer was wel fijn. We hebben heerlijk gewandeld en gekuierd door de prachtige natuur van het Bijlmerpark.
En de stamppot was hťťrlijk!!Overheerlijk!!!EEN AANRADER!!!!Pappa is een hele goede kok.Omi gaat zich er ook meer verdiepen ,heb nu een maatje die ook om dit alles geeft.
We hebben ontzettende fijne en gezellige Pinksterdagen gehad,maar wat ging dat weer snel om zoals altijd als het gezellig is.Het is nu weer zo stil in omi's huisje.
Toen ik vanmorgen vroeg in de huiskamer kwam,leek het wel of er een orkaan over was gekomen,stille getuige van ons heerlijke Pinksterweek-endje.En jij mijn kleine schatje.........mis je!Wat hebben we het leuk gehad.Omi had zo'n schelpbadje op het balkonnetje gezet en  met een heel klein laagje water gevuld.Zwembroekje aan en je er in gezet.Maar dat vond je niet zo leuk.Eigenlijk logisch,want je bent nog ietsjes te klein hiervoor.Je kan er nog niks mee.Dikke knuf en liefs je omi uit Amsterdam


 

PECHDAG

DE EERSTE SCHRIK,dinsdag 9 maart 2004

Omi gaat je badje in orde maken,lekker veel schuim,badolie en je eendje.Ga je mee zwemmies doen???Je lachte.Voorzichtig liet ik je het water voelen en weer lachte je.Omi was zo aan het tuttelen met je,met het washandje en water over je hoofdje sprenkelen,geweldig vond je het.Driftig was je met je beentjes aan het trappelen en spartelen.We hadden een plezier , opeens splash!!!!!!water liep er met een rot gang uit van onderen.Schrok me kapot de stop was eruit gegaan.Stopte gauw mijn rechterwijsvinger in het gaatje,wat een paniek ineens.Mamma sprong me gauw te hulp,viste het stopje op en drukte 'm gauw weer terug erin..Heb je waarschijnlijk het stopje er niet goed in gedaan, je moet er op drukken tot je 'n klikje hoort,zei mamma.Omi en mamma stonden er nog over na te praten en ineens begin je me toch te huilen,omi kon niks goed meer doen.Waarschijnlijk ben jij ook geschrokken ,van onze reactie.Arm kind,van ellende heb ik je maar meteen er uit gehaald,de lol was gelijk over bij ons.

 

DE TWEEDE SCHRIK,diezelfde dag nog in de namiddag.We zouden een paar foto's van je gaan maken ( heeft omi nog niet genoeg hihi ) je had hele leuke kleertjes aan en dat wou omi natuurlijk vastleggen.In de hoek van de bank zet ik je neer op de blauwe deken en probeer 'n leuk plaatje te schieten.Ietsjes glij je opzij en mamma wil je weer rechtzetten.Maar mamma heeft moeite met bukken ,last van haar rug,dus wilde zij op het puntje van de salontafel gaan zitten om je te helpen.Ineens pats!!!!!!mamma gaat boven op een glas cola zitten,alle cola over de tafel!!!!!!!!!!En door de schrik viel ze ook nog bijna .Wat een tumult!!!!!!!!Greep haar vast bij de armen.En wat denk je.......aan de bovenkant van het glas waren hele stukken uit en het glas stond nog overeind.Hoe is dat nou mogelijk he?????En jij mijn lief,jij schrok weer.Je was helemaal beteuterd en stond op het punt weer te gaan huilen ,arme scheet.Maar lieverd we hebben wel een ontzettend fijn week-eind gehad saampjes. 

 

 

 

                                                                                                         

 

 

 

4-6-'04 om half 11 s 'avonds
 
Mijn lieve schattie,leg net neer van je mamsi ,(jij bent al in dromeland en pappa is  naar zijn werk )en wat hoor ik ?????Je tweede tandje is erdoor, geweldig hoor.!!!Logisch dat je nu 'n hele boterham met stroop weg eet.Je bent 'n kanjer!!!!Mis je !!!!Nu nog 3 weekjes en dan gaan we naar Belgie , verheug me enorm,toch weer 3 daagjes closesamen. love en liefs je omi uit amsterdam xxxxxxxxxxxxxxxxxxx


7-6-2004
 
Ooo liefie wat een leuke foto's weer,je hebt je duimpie gevonden he ,wat grappig.Misschien ga je ook wel net als mamma(van pappa weet ik het niet) duimpie troetelen.Hoop alleen niet te lang en te intensief,dat deed mamma wel toen ze zo klein was als jij ,en best wel lang gedaan tot haar vijfde-zesde jaar.Met als gevolg.....Twee bovenste voortandjes stonden ver naar voren.En op haar tiende-elfde jaar 'n beugel.Is gelukkig allemaal goedgekomen.
 
 
Je ligt ook al sterk op je buikie zeg,goed je koppie omhoog,geweldig schat , je gaat zo goed met alles,omi is zo trots op je .Ik heb ook nog steeds mijn fotorolletje niet vol,daar staan ook zulke leuken op.Maar a.s zaterdag komt ie wel vol hoor,Benneman is dan jarig en dan ben jij ook bij omi.Tel de dagen alweer af hihihi,nog vijf nachtjes slapen hahahahaha.
Lieverd dikke knuf en heel veel liefs je omi uit Amsterdamxxxxxxxxxxxxxxxxxx


 
12-8-2004
 
ZIT MOMENTEEL EEN BEETJE TE LUIWAMMESEN ONDER EN VOOR DE VINNEN, HET IS NOG ZOOOO BENAUWD IN HUIS ,NIET UIT TE HOUDEN . EN MIJN GEDACHTEN GAAN MAAR EN GAAN MAAR. INEENS ZIE IK DAT TAFEREELTJE VAN JOU IN HET WATERBADJE MET KIKI  OP MIJN BALKONNETJE WEER VOOR ME ,AGOHH....EERST ZO GENIETEN VAN DAT JE ZELF KAN ZITTEN , HET WATERTJE EN JE SPEELTJES .  INEENS VERLIES JE JE EVENWICHT EN VALT ZACHTJES OP JE ZIJKANT INCL. JE HOOFDJE IN HET WATER........HUILEN HUILEN HUILEN  HEB JE  METEEN ERUIT  UITGEHAALD  EN TEGEN ME AANGEDRUKT,MAAR JE WAS NIET TE TROOSTEN HOOR ,ZO WAS JE GESCHROKKEN, ARME SCHEET.
UITEINDELIJK HEB IK JE NATUURLIJK WEL STIL GEKREGEN.
ZO DIT MOEST OMI EVEN VERTELLEN HOOR.
LIEFS EN KUSSXXXXX
 
17-8-2004
 
OMI MIST JE VRESELIJK !!!! WEET NIET WAT TE DOEN MET MIJN HANDEN...ZE ZIJN LEEG ...... BEDJE LEEG  HUISJE IS LEEG EN STIL ....MIS JE LACH, JE BRABBELEN ,JE ONDEUGENDE MOOIE OOGJES , JE GEURTJE ,ACH OMI MIST JE HELEMAAL!!!ALS IK JE OVER TWEE WEEKJES WEER ZIE, KAN JE VAST AL ??????ALLEEN STAAN ?????OF KRUIPEN?????HEB JE WEER MEER TANDJES????WAT OMI ZO AANDOENLIJK VINDT IS JE EENKENNIGHEID, JE VERLEGEN KOPPIE, DIE BIJ OMI TROOST VINDT.JE BENT EEN ECHTE MEITIE...AL MIJN GEDACHTEN ZITTEN ZO VOL,HOOR NOG JE STEMMETJE ,HOOR NOG JE HUILIES,HOOR NOG JE LACHIES.......MOET HELEMAAL WEER AFKIKKEN.... OMI IS ZOOOOOO MOE EN PIENTIEN,OF IK WIL OF NIET OMI MOET STOPPEN MET SCHRIJVEN.....MAAR OMI KIJKT WEER VOORUIT 
WANT .................................OVER TWEE WEEKJES...........ZWEMMIES!!!!!! MET MICKEY ,BEN EN.....
LOVE JOU !!!!!!MIJN LIEFIE ,MIJN SCHATTEBOUTIE,MIJN PRINSESJE,MIJN ALLES.KNUFFIES OMI XXXXXX 

9-9-2004

  LIEVE SCHATTEBOUTIE,OMI IS ER WEER HOOR.
OOK WEER FIJN OM THUIS TE ZIJN...KIJK NOU EENS WAT ER NOG OP HET(VAKANTIE ZOUTELANDE) FOTOROLLETJE STOND.......WAT LIEF STA JE ER WEER OP.OOK JE  VIER TANDJES ZIJN GOED TE ZIEN....MIS JE HOOR.
ZAL BEST NOG WEL 14 DAGEN DUREN,WANT A.S WEEK-END KOMT TANTE BRIGITTE NAAR JE TOE......
OMI HEEFT EEN HEEL FIJN WEEKJE MET TANTE INEKE IN ZOUTELANDE GEHAD,ZOOOO MOOI WEER ,PRACHTIG STRAND,IN MIJN GEDACHTEN ZAG IK JOU MET EEN EMMERTJE EN SCHEPJE ZANDTAARTJES BAKKEN EN SAMEN LANGS DE ZEE POOTJE WADEN.....EN SAMEN GENIETEN!!! .HET ETEN WAS HEERLIJK,BEDJE WAS GOED,AARDIGE MENSEN.
OMI IS OOK NOG GESLAAGT VOOR EEN LEUK SOUVERNIERTJE VOOR JE , DAT GEEF IK AAN TANTE BRIGITTE MEE.
 
 
HEEL VEEL KNUFFELTJES VAN OMI UIT AMSTERDAMXXXXX

 

12-10-2004
 
 Mijn lieve schatteboutje, het is nu dinsdagmorgen kwart over tien en bedenk me dat je nu heerlijk in het water ligt te spartelen.
 Zie ons saampjes in gedachten weer. Ik kon ook 'n keertje met jouw naar zwemles (vertrouwd met water raken). Mamma kon niet vanwege haar zere rechterarm. Ze heeft wel een paar foto's gemaakt van ons, alleen ik heb ze nog niet ,snif snif
Wat heb ik genoten van je !! Jij was een beetje moe en had er niet zo veel zin in. Je kleine armpjes klemde je om me heen en je was wat huilerig. Toch hebben we samen genoten van de spelletjes die we deden ,omi was heel voorzichtig met je . Een spelletje heb ik niet gedaan , ik moest je hoog boven water houden en dan loslaten . 
Tuurlijk niet !!!!! Je zou  met een grote plons helemaal onder water vallen en moest ik je onder water weer opvangen ,ik keek naar mamma en schudde nee ,mamma was het met me eens gelukkig.Je vertrouwde zo op mij  en dan dit doen ????NEE NEE.
 
Dikke knuffel lieverd en....... nog 15 daagjes en dan ben je jarig !!!!!
Tot gauw weer schatje kusssss je omi uit Amsterdamxxxxx

 

7-10-04
 
Poepedooooooooooosiiiiiiiiiiiii ,wat hoort omi nou?????Klap jij al in je handjes??????blij blij blij???????? en schud je je hoofdje nee nee nee ?????en je handjes in de lucht ???????hiep hiep hoeraaaaa!!!!!!!! dag zwaaien en dai zeggen(dat heb je van omi geleerd)
 
Je gaat ineens zo snel.Kruipen door de hele kamer heen gaat je ook heel goed af en vind de box maar niks meer hahaha ,alleen als je je flesje krijgt lig je heerlijk languit te genieten. Bij omi in 't loopstoeltje, heb je ook door hoe dat moet. Geweldig hoor.
 
Ben pas ook 14 dagen ( 1 week in Zwollywood en een week bij omi in Amsterdam)heel intensief bij je betrokken geweest.In badje doen , samen spelen en gek doen , eten en flesje geven ,vruchtenhapjes en sapjes geven en je naar bedje brengen ,liedjes voor je zingen (eendje ga je mee,klap eens in je handjes ,zeg roodkapje ...en natuurlijk slaap kindje slaap),prachtig vond je dat.Ik heb ontzettend van je genoten lieverd.
De reden daarvoor was niet zo leuk hoor. Mammalette is tijdens een woning bezichtigen in Almere op een tegel in de tuin gestapt waar 30 cm lucht onderzat ,ze klapte voorover op haar rechterarm been ,voet. Met vreselijke pijn is ze meteen met pappa naar de eerste hulp gereden. Er zijn fotoos gemaakt ,niks gebroken maar vermoedelijk een gescheurde spier , pees in de bovenarm.Voet in verband en mitella om de arm.
Mammalette kon niks meer doen en zijn meteen naar omi gereden.Omi had de verzorging voor mijn twee meisies.Pappa moest weer terug  helemaal alleen ,pappa moest werken snif snif . Omi kon niks meer op de groep plaatsen , druk druk druk en tot overmaat van ramp hadden we ook nog een virus op de comp. Hij moest helemaal leeggetrokken en opnieuw geinstalleerd worden. 
Nu vier weken later heeft ze nog steeds pijn.Vreselijk. Ze mag haar arm niet overbelasten en heeft pijnstillers gekregen (spierverslappers),maar een dokter heeft makkelijk praten.
 
Lieverdje nog 20 daagjes en dan?????Is mijn meitie jarig !!!!!!!
En word je 1.Liefs en dikke knuf van je omi uit Amsterdam
 
 
21-10-2004
OOOOOOO,WAT GENIETEN MET JOU.......,WAT BEN JE AL WIJS.
ZEGT AL KLANKEN /WOORDJES NA.....EEEEE....TEEEEE....DIE.....En bach ,ies  als je iets in je handjes vast hebt wat je vies vind.Zo leuk.En ondanks dat je verkouden bent,ben je vrolijk en blij en maak je omi aan het lachen met je mimiek en je ontdeugende kuppie.Als omi zachtjes in je oortje fluistert ; zal omi een liedje voor je zingen,slaap kindje slaap??kijk je me aan en heb je een lach op je gezichtje van oortje naar oortje ,leg je je oortje tegen m'n mond en ga ik heel zachtjes zingen voor je ,zoooo lief.En als omi tegen je praat ,praat je terug op jouw manier in chinees gebrabbel en heftig neee schudden met je geinige kuppie,lief poppetje van me.Je hebt 't pas ontdekt dat je neee kan schudden,dus op bijna alles is het neeee ( denk wel dat je de betekenis ervan nog niet beseft natuurlijk hahaha).
Van pappa en mamma heb je een loopstoeltje gekregen alvast voor je verjaardag ,met van alles toeters en bellen erop ,en.... met muziek!!!!!!. Hoe je daar met een rot gang door het huis sjeest,geweldig !!!! En een plezier dat je hebt.Van alles wil je dan vertellen aan omi.
Nu nog 6 daagjes en dan......ben je jarig!!!!!!
Omi gaat voor nu weer even stoppen want omi moet nog van alles doen .Jij moet ook nog in badje en dan mamma en omi nog.DIKKE KNUFFEL SCHATTEBOUTJE XXXXXXOMI LOVE'S YOU

 

SINTERKLAASINTOCHT 14-11-04

We hadden samen besloten om naar de intocht van Sinterklaas te gaan kijken.Het was koud maar gelukkig droog.Zonnetje scheen heerlijk,kortom dat beloofde een heerlijke dag te worden.Maar ..... bij aankomst 'n drukte van jewelste .Het stond er al zwart van de vele mensen die ook dachten net als wij ,laten we vroeg er naar toe gaan dan hebben we een goed plekje.Niet dus !!! We moesten genoegen nemen met een plekje op de brug.Dan maar vanaf de brug het was niet anders. Efin na 'n half uur wachten en onder  luidde en  harde kanonschoten.....daar kwam de stoomboot met de sint en zijn pietermannen  binnen varen.Jij vondt het maar niks dat harde lawaai en je begon een lipje te trekken en moest huilen.

We konden weinig zien en besloten om maar vast langs de route een goed plekkie te gaan zoeken want iedereen stond toch nog naar de stoomboot te kijken.We stonden helemaal vooraan ,wachten wachten wachten en nog eens wachten. We kregen het steeds kouder en kouder.Tante en omi zijn aan de andere kant gaan staan om zo foto's te maken van je kuppie en te filmen.' T duurde veel te lang voor de kindertjes  de pappa's mamma's en omi 's en opa's..Mamma kreeg pijn in haar rug,van het staan op een plekje net als omi. en we hadden het koud tot op het bot.Eindelijk........ons wachten werd eindelijk beloond.Muziek ,pieten,optocht en Sinterklaas ! Voor de foto trekt pappa gewoon zwarte pieten uit de stoet aan hun mouw ,allemaal voor jou,voor later.Maar jij ......nee jij moest er niks van hebben.Eigenlijk ben je er ook nog te klein voor.Volgend jaar zal je er meer van beseffen.En zal het leuker voor je zijn. 

 

 

5 Dec.'04

GEDICHTJE VOOR TAMARA VAN SINTERKLAAS.

LIEVE TAMARA

Oogappeltje van ons allemaal

En van Sint al helemaal

Je lach kan de sint heel erg bekoren

Daarom wil hij je dit ook laten horen

                                                                                Je zult dit nu nog wel niet goed snappen

                                                                                En al maakt de Sint hierover grappen

                                                                                 Later als je dit kunt lezen

                                                                                 Zul je hier zeker blij mee wezen.

Nu speel je liever met papier

En al snel wil je meer voor hier

Je vingertjes graaien overal naar

Je ziet hierin nog niet veel gevaar

                                                                                                         Daarom een kadootje waarin je mag grijpen

                                                                                                         En kliederen,en smeren en alle dingen mee

                                                                                                                                                                       knijpen

                                                                                                         In bad kun je hier het best mee spelen

                                                                                                         Dat begint echt nooit te vervelen.

De Sint wenst jou nu en waar je straks gaat wonen

Een kleurrijk speelplezier en omdat je te tonen

Is hier een kadootje om die kleur te geven

En dat je er veel plezier aan zult beleven.  

 

En wat ben je weer verwent schatteboutie , het is te veel om op te noemen.Papier is veeel leuker dan de kadootjes zelf,ritselt leuk. Je hebt nog geen idee van de betekenis

8-11-2004
Mijn allerliefste meitie van me ,wanneer zal ik je weer zien ????
Mis je zo !!!!!
Heb ook veel leuke kleertjes voor je binnengekregen.
Hoop zo dat omi die kleertjes gauw bij je aan kan doen.
Liefs en kusssss je omi uit Amsterdam
 
                         7-11-04
Lieve kleine Tamara,
Het is nu zondagmiddag en alweer 3 uur.Tanta Brilni en Omi hebben gisterenavond nog de film gekeken die we van je verjaardag hebben gemaakt.Dat was weer genietenhoor.Wat een schatje ben je toch.En wat een leuk filmpje is het geworden.En wat ben je verwent he.Zoveel cadeautjes en zoveel liefde en warmte.Je bent al zo wijs ,wat Omi nu weer nieuw zag bij je ,als je 'n pakje kreeg en open scheurde ,je mondje 0 maken ,oh zo aandoenlijk.Wat moesten we allemaal lachen om je.Wie er allemaal waren????Tante Ineke,Oom Jo,Tante Brilni, Benneman,Oom Robbie,Mickey en Omi natuurlijk.Wie ik wel gemist heb is Oom Egbert en Tante Ria.Zij hadden ook zo graag bij je willen komen maar Oom Egbert heeft zoveel pijn in zijn knie,zo zielig voor hem.Zij zullen je ook wel missen,we wonen ook zo ver van elkaar. Was wel een hele drukke,gezellige en enerverende eerste verjaardag voor je he.Pappa en mamma hadden ook zo'n hele grote ,leuke, gezellige, kleurige ballonnenclown voor je neergezet,prachtig.
Omi zal nog wel eens de film kijken,Nou liefie omi stopt maar weer want Omi is zoooo moe en zit steeds gaapies te doen hihihi dikke knuffel schattebout en tot heel gauw weer he xxxxxxxxxxxx je Omi uit Amsterdam  
 
 
30-11-04
Wat hoort omi nou ???????Heb je dan weer koorts ???Arme schattie.
Moet je dan ook nog hoesten????En ik was zo blij dat je vanmorgen geen koorts meer had.Maar dit virus is hardnekkig,omi moet ook nog steeds hoesten uche uche uche.
Afgelopen week-end was ondanks dat je je zo ziek voelde heel speciaal voor me.Het gevoel dat je omi nodig had.Samen naar de Teletubbies kijken.Kon je tuttelen.Had zo met je te doen.Die rode koortswangetjes.
Maar omi ziet toch liever dat je speelt .
Omi is zo gek met je,xxxxxxxxxxxx je omi uit Amsterdam

Donderdag 6-1-2005

Lieve kleine meitie van me,

Mamma is vandaag met je naar het consultatie bureau geweest .Ze zijn dik tevreden over je. Je bent 6 ons aangekomen en twee centimeter gegroeid .Ze kijken nu naar je lengte hoeveel je mag wegen en je zit er nu ietsje pietsje boven. Je bent nu 73,8 lang en weegt nu 96.90. Is niet erg hoor liefie,zo gauw je alleen lopen kan ,loop je het er gewoon weer af. Je hebt vandaag ook twee flinke injecties gekregen,arme scheet een voor meningokokken en een herhaling BMR(bof mazelen en roodvonk)Je hebt zůůů gehuild vertelde mamma me er kwam geen geluid meer uit je kleine keeltje , mamma moest er zelf ook van huilen.Maar ja lieverd het is heel belangrijk voor je .

We zijn we veel samen geweest in de December- feestmaand ,wat fijn , gezellig ,warm ,kneuterig en super! Je bent een echte meitie hoor ,ik moet vaak m'n lachen inhouden. Je gaat al echt protesteren als je iets niet mag van pappa of mamma. En je weet het ook echt wel ,eerst hťťl lief lachen en dan proberen.En als pappa of mamma dan roept TAMARA........!!!!!!!zeg jij ook TAWA....!!!!!!!    

 

11-1-2005

Hier weer even iets van je omi. Ik wil je laten weten dat ik voor jou een poppenhuis aan het bouwen en maken ben.Kijk ,dit is het begin.Pappa,oom Richard en tante Bri hebben omi geholpen met uitzagen want dat lukt me niet ,omi heeft te veel pijn.Maar de rest doe ik allemaal zelf  hihihi.Behangen,vloertjes leggen,schilderen van de meubeltjes en stofferen.Ik heb er hťťl vťťl plezier in .Ik zie 'm steeds mooier worden.

Liefs kus knuffie voor jou mijn lief.En weet je waar ik me op verheug.....dat je binnenkort 'n weekje komt logeren als pappa en mamma druk bezig zijn met de verhuizing...JOEPIE!!!!!!!!!

 

18 Augustus 2007

Je bent nu 98 cm lang en je weegt 14 kilo.Een modelkind zei de arts.Precies volgens de lijn,niet te dik en niet te mager.Je bent nu lekker bij omi logeren tot en met maandag.En je bent zo lief aan het spelen .Dinosaurussen,daar ben je helemaal gek van.Platvoet en zijn vriendjes kijken o, je zit er helemaal in. Omi heeft je aangemeld bij het dinobos als 'n grote dinofan.Je bent zelfs al in het Dinobos geweest met pappa en mamma.Je was zo vreselijk enthousiast en hebt je ogen uitgekeken.Omi heeft het op dvd staan.Omi is zo gek op je ,omi's oogappeltje dat ben je.xxxxxxxxxxx

 

28 Augustus 2007

Tamara is vandaag voor de eertse keer naar de tandarts geweest,het ging goed.Haar gebitje is uitstekend mooi en goed onderhouden.Pluim voor mamma en pappa natuurlijk want zij doen het iedere dag bij haar.Haar gebitje sluit niet helemaal goed op elkaar,of de onder of de bovenkaak ,daar zal ze later wel een beugel voor moeten waarschijnlijk.Volgende controle is in Febr.2008
Eerste_tandartsen_v_416676h


Een goed gebit is van groot belang. De toestand van het melkgebit is van grote invloed op de ontwikkeling van het blijvende gebit. Verzorg het melkgebit dus goed!

Wisselen
Rond het zesde levensjaar breekt de eerste blijvende kies door achter de laatste melkkies. Omdat er geen kies uitvalt, wordt deze kies vaak niet opgemerkt.
De pas doorgebroken blijvende voortanden hebben een kartelrandje dat na verloop van tijd slijt en verdwijnt. Ze zijn ook wat geler van kleur. Soms hebben de nieuwe tanden of kiezen een bruine of witte vlek. Dit kan veroorzaakt worden door beschadiging voor de doorbraak, bijvoorbeeld door vallen.

En dan moest ze ook nog naar het consultatiebureau voor haar laatste DKTP prikje Injectienaald
en dat was niet zo leuk,beetje pijn vertelde ze me. Nu krijgt ze pas als ze 9 jaar is een BMR en een DTP prikje.Dus voorlopig is ze ervan af.Je weegt nu ruim 13 kilo en je bent 98 en halve kilo.Precies volgens de lijn.

Laatste wijziging op: 21-03-2008 16:55